« Home | Rackarns Spanska Tortillla » | Rackarns Grundkok » | Hos XL » | Uppkoppling+Blogger krånglar » | Pastorella? » | Återigen besvikelse » | Burarna » | Parningsrapport » | Overdose? » | Råttautostrada i palatset! »

Rackarns torrfoder

(ca-mängder):
ett paket AXA Grynblandning (800 gr)
1 dl Frebaco osötade cornflakes (eller andra osötade flakes, mest för att få nåt krispigt)
1 dl opoppade eldorado popcorn (de är utan tillsatser)
1 dl solrosfrön m skal (Hammenhögs fågelfoder - kolla datumstämpeln!)

Sedan grundar jag i botten av matskålen med Beneful hundtorrfoder, där jag plockat bort de köttigaste bitarna (och använt dem som hundgodis till dagvovven Cicero), häller på en matsked/råtta av ovanstående grynfoder och rör om.

Jag förvarar grynfodret i en plåtburk och hundfodret i en plastburk.

Beneful är dyrt - men köper man det på Willys är det avsevärt billigare än på t ex ICA... Framför allt så ÄLSKAR mina råttor det och äter med glädje, så jag tycker att det är värt pengarna.

Etiketter:

Hej !

Jag läste i din blogg att du använder dig av Beneful hundfoder.
Då jag är skeptisk till all djurmat i dagligvarubutikerna så kollade jag upp just den maten.

Hittade denna kommentar bland annat:

"Purinas foder Beneful, som säljs här i Sverige, har tydligen också varit i blåsväder en del de senaste månaderna. Det står dock inte med på listan vad jag kunde se, men enligt flera engelska sidor så har ett antal hundar blivit sjuka eller dött av det."

Kommentaren är skriven ganska så nyligen på ett hundforum.

Kan ju kanske vara en av annledningarna till att dina honor inte blivit dräktiga......

Linda - var läste du det?

Jag tror inte att det är Beneful som är anledningen till att mina råttor inte blivit dräktiga, då jag varit hos veterinären och upptäckt att de bägge två hade livmodersinflammation.

Jag har skärskådat innehållsförteckning och näringsdeklaration och tycker att Beneful är ett riktigt bra foder (såvitt jag kan bedöma)- men jag skulle gärna vilja veta källan till det du skriver så att jag kan kolla upp själv.

Nu har jag själv sökt en del och fått klart för mig att de sjuka hundarna och dödsfallen ska ha inträffat kring julen 2006 och härleddes till Beneful inköpt på ett och samma varuhus vid samma tid. Det skulle handla om mögel i en specifik sändning. Detta skulle ha hänt för nästan ett år sedan i USA. Det finns inga belägg för att det är sant, prover har tagits både av Purina (tillverkaren) och ett opartiskt lab, alla var negativa.

Man ska inte tro allt man hör, helt enkelt.

Jag tror hellre det jag ser: Mina råttor mår jättebra, har fått fantastisk päls, är pigga och har till och med klarat sina livmodersinflammationer så bra att jag missat dem.

Jag är övertygad om att detta beror på att de är i så bra kondition i grunden, att de inte blir speciellt påverkade av sjukan.

Min källa: http://www.snopes.com/critters/crusader/beneful.asp

Jag är iallafall inte övertygad.
Skulle aldrig ge detta foder till mina hundar likaså mina råttor.
Hittade lite kommentarer om innehållet i Beneful.

Här har du en länk med lite kommentarer om innehållet i Beneful :
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20060718155507AA2ptJr

Skicka en kommentar
eXTReMe Tracker